EA hakiran – ukradeno oko 780GB podataka

EA je hakiran i ukradeni su podaci o Frostbite Engineu, Fife 21 i matchmaking sistem od Fife 22.

Hakeri su probili u servere Electronic Artsa, jednom od najvećih svjetskih kompanija za video igre, i ukrali važne informacije i originalne kodove za njihove igre.

Navodi se kako su ukrali oko 780 gigabajta podataka, među kojima je i Frostbite Engine – inače sustav koji pokreće igre kao što su Battlefield, FIFA 21, Madden i ostale.
Hakeri govore kako su u potpunosti sposobni manipulirati uslugama Electronic Artsa.
Također među ukradenim podacima su još izvorni kodovi za Fifu 21 kao i matchmaking sistem za Fifu 22.

Iz EA su potvrdili hakerski napad te govore kako uz ukradeni sadržaj nisu bili korisnički podaci.

“Istražujemo nedavni incident provale u našu mrežu, gdje je ukradena određena količina podataka izvornih kodova igara i alata za njihovu izradu. Podatci o igračima ostali su netaknuti i nema razloga vjerovati kako su privatni podatci igrača izloženi riziku.“

 “Već smo napravili sigurnosna poboljšanja te ne očekujemo više bilo kakav utjecaj na naše igre i naše poslovanje. Aktivno surađujemo s organima zakona i ostalim stručnjacima koji su dio ove kriminalističke istrage.”

Glasnogovornik Electronic Artsa

Najveći problem jest što su hakeri u mogućnosti prodavati taj kod ostalim developerima te također olakšano pravljenje alata za varanje.
Sjetimo se da su prošle godine također bili ukradeni korisnički podaci iz Capcoma, a i ove godine u veljači ukradeni originalni kodovi iz CD Project Red-a.

Zapratite nas!
Facebook Pagelike Widget
Newsletter
Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...