Facebook je sada Meta

Zuckerberg je pronašao način kako da Facebook zauvijek ostane u “meti”

Meta

Već se ranije počelo šuškati kako će se tvrtka Facebook uskoro preimenovati – kako vidimo šuškanja su bila istinita.
Tvrtka koja stoji iza najutjecajnijih društvenih mreža od sada se zove Meta.

Facebook-ov CEO Mark Zuckerberg je u najavi rekao kako ime zapravo dolazi od naziva “metaverse” koje je on opisao kao osjećaj prisutnosti – kao da si baš tamo sa tom osobom ili na tom mjestu.

“U metaverse-u možete raditi skoro sve što možete zamisliti – biti sa prijateljima ili obitelji, raditi, učiti, igrati se, kupovati, stvarati – kao i u potpunosti nova iskustva koja inače ne povezujemo sa računalima i mobitelima danas.”

Mark Zuckerberg

“U ovoj budućnosti, moći ćete se teleportirati u trenutku kao hologram kako bi bili u uredu bez putovanja do njega, na koncertu sa prijateljima, ili u dnevnoj sobi sa roditeljima. Ovo će otvoriti više prilika bez obzira gdje živite. Moći ćete potrošiti više vremena na ono što vam uistinu znači, smanjiti vrijeme u prometu i smanjiti CO2 potrošnju.”

 

Metaverse

Metaverse neće biti kreiran od strane samo jedne tvrtke, nego će bit izgrađen kooperativno od strane developera i tvoraca od kojih se Zuckerberg nada da će pripomoći pri procesu izrade tehnologije, socijalnih platforma i ostalih alata.

Također je napomenuo potrebu za privatnost, sigurnost i standardima no nije rekao kako će Meta to odraditi.

Hoće li se Facebook preimenovati?

Pitanje koje nas vjerojatno i najviše zanima – odgovor je NE!
Sve dosadašnje aplikacije Instagram, Messenger, WhatsApp i Facebook neće promijeniti svoja imena – mijenja se samo ime tvrtke.

Zapratite nas!
Facebook Pagelike Widget
Newsletter
Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...