God of War PC – i to se dogodilo

NAPOKON SMO TU I ZA PC MASTER RACE, BOOOOI

God Of War PC

Još uvijek se sjećamo onih dana igranja God of War-a na staroj plejki 2 – razbijanje minotaura, sjeckanje glave medusama ili pak nadjačavanje divovske hidre – upravo ste se naježili i sjetili tih dana.

GoW je oduvijek bila legendarna igra za Playstation. God of War 1 i 2 su bili daleko iznad svojeg doba za Playstation 2 – gdje su ih onda Ghost of Sparta i Chains of Olympus popratili na PSP-u i gdje se sve zaokružilo u trojci kada shvatite da se borite na prokletom titanu i vidite svaki prokleti detalj a 2010. je!

God of War PC

Zašto sad odjednom na PC-u?

Kako su igre za PS4 počele dobivati određeni smjer u kojemu treba ići, a hack n slash postao sve manje popularan – zadnji God of War (2018) je ipak nešto smireniji i vođen nekom pričom(trenutno ne pobiti sve bogove).

Kako je GoW dobio nagradu za najbolju igru godine – tako su ljudi shvatili da je taj potez bio genijalan. Kratos je napokon dobio neku dubinu – kao temperamentan čovjek koji voli ubijati bogove – ipak saznajemo da ima i neka druga strana njega.

Ovaj događaj ipak nije baš svakidašnji – neće baš svaka igra sa Playstationa doći na računala.
To nikako nije tradicija Sony-a. Već uvijek imamo percepciju kako je PC bliži Xbox-u nego Playstationu.

God of War PC

Upravo to je i Sony htio – raditi fenomenalne igre dostupne samo na njihovoj platformi.
Ekskluzive nisu mrtve – trenutno su samo dobro tajmirane. Sony i Microsoft i dalje moraju imati nešto što će biti dostupno samo na njihovim platformama, ali nakon nekog određenog vremena to isto staviti na PC neće biti neki veliki problem.

Kada gledamo to iz perspektive God of War-a – prodan je u nešto manje od 20 milijuna primjeraka, ali PC verzija će se opet masovno prodavati baš zbog toga što ekipa već zna koliko je igra dobra.
Što se tiče Sony-a u ovoj priči, da su ostavili God of War kao ekskluzivu za Playstation je jednako kao da su i sav novac od PC verzije ostavili na stolu u kafiću.

Pre-order je već vani te ga možete pronaći na linku.

Zapratite nas!
Facebook Pagelike Widget
Newsletter
Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...