Fifa 21

# Fifa 21

UVOD

Svi već znamo što i kako Fifa radi svake godine, no ove godine izgleda puno privlačnije i sve više ispred svoje generacije.
Trenutna verzija Fife 21 je izašla 9.listopada 2020. godine i svatko tko je kupio Fifu 21 za trenutne generacije konzola moći će besplatno nadograditi na sljedeću.

Kada je Fifa 21 prvi put bila najavljena od strane EA SPORTS-a tvrdili su da je igra na novoj generaciji konzola puno bolja u odnosu na stare generacije – brzo vrijeme učitavanja igra, ljepša grafika, audio, kretnje igrača i realističnost.

Nema sumnje da Fifa 21 za nove generacije konzoli izgleda brutalno bolje od bilo kojeg drugog nastavka.

GAMEPLAY

Pogodnosti novih konzola omogućile su EA SPORTS-u da rekreiraju svaku moguću vlas kose. Jednu po jednu, kako kosu tako i obrve i bradu isto. Kosa se također samostalno miče u odnosu na kretnje igrača i izgleda super realistično. Iako se taj detalj vidi tek kada se približi kamera na igrača svejedno je neizostavan novi detalj igre.

Također još jedan od vizualnih promjena u Fifi 21 jest realističniji prikaz mišića od pojedinih igrača. Izgled se stalno mijenja ovisno o kontrakciji pojedinih mišića i pokreta igrača.

Ako se približi kamera na loptu kada je udarena – može se vidjeti kako noga od igrača uistinu malčice udubi loptu prije udarca.

Od vizualnih nadogradnji ima još mnogo toga kao npr. stadioni puno bolje nego u prethodnim nastavcima, novi cut scene prije ulaska u meč, nove proslave…

Tu je i nova kamera – EA SPORTS GameCam. EA kaže kako je kamera inspirirana najboljim nogometnim prijenosima. Kamera se miče uz igru kao da je zapravo čovjek upravlja.

Kao što smo već spomenuli vrijeme učitavanja je drastično smanjeno za nove konzole. Treba otprilike tridesetak sekundi da se sa konzole uđe direktno u kick-off meč na novoj Playstation 5 konzoli. Što je puno bolje vrijeme nego na Playstation 4 konzolama koje je nekad čak i više od minute.

Sve u svemu vizualno imamo jako velike promjene – Super promjene.

 

EA SPORTS je uveo novu pogodnost na nove generacije konzola nazvanu Responsive Multi-Touch Animations. Uglavnom poboljšavaju povezane animacije i fiziku lopte. Što bi značilo da igrači realističnije igraju i manje je “robotskih” pokreta na terenu.

Također u gamemode-u VOLTA se omogućuje igranje co-op.

Ostatak gameplay-a je ostao manje više isti. Što smo i mogli očekivati od Fife – ona nikada neće zapravo biti potpuno nova igra jer ključne značajke igre i njena fluidnost su super.
No ipak se nadamo da će sljedeća Fifa biti puno bolja od prethodne jer će imati dovoljno vremena razviti sve nove stvari na novim generacijama konzola.

FIFA ULTIMATE TEAM

U svakom novom Fifa nastavku Ultimate Team dobiva sve veću pažnju i to se nije promijenilo ni ove godine.

Mikro transakcije su ostale te se ne nadzire njihov odlazak. Iako ne morate potrošiti ni lipu na Ultimate Team svejedno ste na gubitku u odnosu na igrača koji će dati koju kunu. Mnogi misle da je su Mikro transakcije suvišan detalj Ultimate Team-a no EA se tvrdoglavo opire tome.

Još je uveden co-op mode – tako da je gubljenje od 12-godišnjaka sada timski sport.

OCJENA
 • 7.5Ukupni rezultat

  Sve u svemu FIFA 21 na konzolama nove generacije je napredovala u gameplay-u, vizualno i brzini učitavanja. No, svejedno je to ona ista igra od prošle godine sa par dodataka.
  Ne možemo svake godine očekivati u potpunosti novu Fifu, ali možemo se nadati da će narednih godina biti sve više promjena zbog novih generacija konzola koje su otvorile mnoge puteve developerima.

  # Detalji
  # Poster
  Poster
  KONFIGURACIJA SISTEMA
  • MINIMALNA:

   • CPU: Athlon X4 880K / Core i3-6100
   • RAM: 8 GB
   • OS: Windows 7/8.1/10 64-Bit
   • GRAFIČKA KARTICA: Radeon HD 7850 /GeForce GTX 660
   • SLOBODNO MJESTA: 50 GB
  • PREPORUČENA:

   • CPU: AMD FX 8150 / Core i5-3550
   • RAM: 8 GB
   • OS: Windows 10 64-Bit
   • GRAFIČKA KARTICA: Radeon R9 270x/GeForce GTX 670
   • SLOBODNO MJESTA: 50 GB
  Login
  Loading...
  Sign Up

  New membership are not allowed.

  Loading...