RESIDENT EVIL : VILLAGE

# RESIDENT EVIL : VILLAGE

Resident Evil Village nije strašna igra. Zaboravite napete trenutke iz kuće Bakerovih usred močvare, ovdje ih nećete naći. Ljudi su se bunili za prošli dio da je bio pre strašan. Osmi se dio Resident Evila ponovno vraća u svoju prošlost, ali ne u duboke, nostalgične korijene šuma grada Rakuna i Spencer imanja. Village okreće leđa svom prethodniku i u potpunosti se fokusira na mnogima najdražu i najrazvikaniju igraću formulu serijala – RE4.

Što se dogodilo našem Ethanu?

RE8 nastavlja Ethanovu priču, tri godine nakon tragedije u Louisiani. Mia i Ethan sada imaju kćer (Rose)  i žive negdje u istočnoj Europi. Svima poznati Chris Redfield zbog neobjašnjenog razloga ubija Miju, otima Rose i onesviještenog Ethana trpa u kombi. Ubrzo se, nakon još čudnije automobilske nesreće, budite usred ničega i naletite na selo.

Rose se nalazi negdje u selu i morate ju spasiti. Problem je što između Ethana i njegove kćerke stoji horda zombija, čudovišta i grotesknih likova – četiri gospodara i njihova „majka” Miranda. Svaki gospodar ima svoje područje sela i prati jednu određenu horor tematiku, skupa s prikladnim gameplay mehanikama. Ne bih htio pretjerano u detalje za većinu gospodara, stoga ćemo samo pobliže spomenuti najraniji primjer: Capcomovu ikonu svih reklamnih materijala za RE8 – Lady Dimitrescu.

Resident Evil Village's Lady Dimitrescu stole the show on Amazon, Steam - Polygon

Veoma brzo nakon uvodnog vatrenog krštenja igra vas odjednom upoznaje sa svim gospodarima. Spletom okolnosti nađete se u dvorcu Dimitrescu. Dvorac je dio igre najsličniji starijim RE naslovima – izbjegavate Dimitrescu i njezine kćeri dok preživljavate u hodnicima ugodno popunjenim zombijima. Jasno, gospođa Dimitrescu jest boss borba na kraju dvorca, i to kakva. Ne brinite, imate dovoljno vremena do tad da upijete sve njezine kvalitete.

Damini koraci odjekuju mramornim prolazima dok vi tapkate u mraku s malo metaka i još manje zdravlja. Snalazite se po mapi, razmišljate gdje ćete prvo krenuti i nadate se pronaći bar malo baruta za pokoji devet-milimetarski metak. Njezine kćeri ne hodaju već lebde, pa, eto, njih ne možete čuti, znate da su tu tek kad je prekasno… Zvuči sjajno, zvuči Resident Evil – jer jest – ali nemojte očekivati neba i doline: Dimitrescu je samo lijepa Mrs. X, a njezine kćeri su skriptirane mini-boss borbe.

 

How To Cosplay Lady Dimitrescu's Daughters From Resident Evil Village | Cosplay Central

ovo je jedna od kćerki

Igra je najjača u dijelovima između gospodara sela kada imate malo više opcija za istraživanje i skupljanje resursa. Selo je puno skrivenih uglova i kalkuliranih odluka. Većina predmeta koje pronalazite po selu su materijali za kombiniranje. Hoćete li iskoristiti biljku za lijek ili ćete čuvati istu za eksplozive? Ima li smisla iskoristiti metalne opruge odmah za mine ili ćete pričekati za još sačmi? Nikad ne znate što se krije iza sljedećih vrata, uvijek morate razmišljati dva koraka unaprijed, pogotovo na Hardcore težini.

Na svu sreću, niste potpuno sami u svojoj potrazi: prati vas i misteriozni Duke. Duka funkcionira potpuno isto kao neimenovani trgovac u RE4 – prodaje vam metke, oružja, nadogradnje i kuha! Da, tako je, ako se bavite lovom životinja po selu, možete donijeti sastojke debelom Duki i on će vam spraviti jelo od pet zvjezdica za razne bonuse. Pametnom kupovinom nadogradnji i prodajom rijetkih blaga skrivenih po selu možete značajno pospješiti svoje šanse za preživljavanje.

BORBA

Borba je glavni dio iskustva te je puno razrađenija od RE7. Ethan sada ima protunapad nakon uspješne obrane, ali nema nikakav pravi način izbjegavanja napada osim šprinta u stranu. Općenito Ethan nije pretjerano brz, ali puno bolje barata oružjem nego prije. Imate široku lepezu oružja, od pištolja do bacača granata i svi su korisni u različitim situacijama i kombinacijama neprijatelja.

Na više će vas mjesta igra siliti na često miješanje taktika. Ovisno u kojem ste području sela, mijenjaju se profili neprijatelja – najčešći zombiji se zovu lycans (vukodlaci). Lycani su iznimno brzi i žestoki. Ima više vrsta lycana raznih sposobnosti – mogu koristiti oružja, znaju vas pametno okružiti sa svih strana, brži su i spretniji od Ethana u svakom smislu, skakuću po krovovima i ponekad, možda, su dvostruko ili trostruko veći od Ethana. A možda imaju i pokoju dlaku ili kandžu više.

Sve to je samo jedna podvrsta čudovišta – RE8 nudi mnogo više od lycana, ali neke stvari morate sami vidjeti. Bosseve neću uopće komentirati jer se razine ludila i spektakla koje nude moraju doživjeti, a ne prepričati.

Stadia on Twitter: "The Village is getting full. Resident Evil Village's Stadia Premiere Edition giveaway will run out in the US by 9PM PT tonight. But there's still time if you move

 

OCJENA
 • 9.5Ukupni rezultat

  Povratak u vode RE4 nam se i više nego svidio.
  To što je RE8 malo manje strašan od njegovog prethodnika nismo ni primijetili zbog toliko zanimljivih borbi i kreativnih neprijatelja te također ne možemo ispustiti našeg Dukea.
  Igrači su u većini imali pozitivne komentare o igri, a imamo ih i mi.
  Biti dio RE8 "sela" je odlično iskustvo te ga preporučujemo svakome.

  # Detalji
  # Poster
  Poster
  KONFIGURACIJA SISTEMA
  • MINIMALNA:

   • CPU: Intel Core i5-7500 ili AMD Ryzen 3 1200
   • RAM: 8 GB
   • OS: 10 64-bit
   • GRAFIČKA KARTICA: NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti ili AMD Radeon RX 560
   • VRAM: 4GB
  • PREPORUČENA:

   • CPU: Intel Core i7-8700 ili AMD Ryzen 5 3600
   • RAM: 16 GB
   • OS: Windows 10 64-bit
   • GRAFIČKA KARTICA: NVIDIA GeForce GTX 1070 ili AMD Radeon RX 5700
   • VRAM: 8GB
  Login
  Loading...
  Sign Up

  New membership are not allowed.

  Loading...