KlikTech Esports

“Kada igra KlikTech?”

Ako ste pratili početke balkanske esport scene, a sa ponosom možemo reći i europske, vjerojatno ste čuli za ovaj izraz.

No ako slučajno niste čuli za izraz i ne budi vam se nostalgija, krenimo od početka.

Balkanska Esport Scena

U Balkanskoj regiji na početku osnutka esporta nije bilo esport timova i liga na kojima bi se igrači mogli natjecati. Dok je Balkan imao veliku konkurenciju igrača, nikako se nije moglo utvditi kojih 5 su bili najbolji. Igrači su morali dominirati solo queue te konstantno tražiti manja natjecanja kako bi se izbili na veću scenu.
Također bilo je igrača koji su to i uspjeli kao poznati Miloš “Sa1na” Šainović koji je igrao za Danske timove i danas je trener te Luka “Perkz” Perković koji se natjeće od svoje 16. godine pa sve do danas.

Naime razvitkom esporta na našim područjima sve se počelo mjenjati.

Mislim da je baš velika razlika jer sada imaš kao da te vodi. Sada igrači sa 15,16 godina već stupaju u ozbiljne organizacije, tu imaš i infrastrukture… Nekako je mnogo lakše u tom smislu da imaš kao da te vodi. S druge strane što je teže – mnogo je veća konkurencija.

-Miloš “Sa1na” Šainović

Krajem 2016 godine dolazi ono što su svi balkanski lol igrači čekali – Fortuna Champion Series.

Na početku su bila 3 prepoznatljiva tima – X25 Esports, Elite Squad i Melting Point(KlikTech).

Ja čim sam video Melting Point ja sam misleo da su definitivno najači tim i da će da budu pri vrhu.

-Nemanja “Glisha” Glišić

Melting Point, Instict Esports,SBB Esports iliti KlikTech Esports

Kao što već znate prvi put se spominju sa imenom Melting Point u prvoj sezoni FCS-a pa Instict Esports dok su igrali u Grčkoj ligi te SBB Esports u trećoj sezoni FSC-a i konačno KlikTech.

KlikTech prati ogromna povijest na balkanskoj esports sceni koju prati i velika popularnost – bezbroj osvojenih turnira i prikazivanje logo-a na naslovnicama portala.

European Masters

Iako su dominirali balkansku esport scenu pojavili su se i na velikom europskom turniru – European Masters 2018.
Pošto je Balkanska scena bila tek u osnutku, bilo je samo jedno mjesto na European Mastersu te ga je baš i KlikTech ugrabio.

KlikTech-u je sam odlazak na European Masters bio ogromni uspjeh te se samo nagađalo kako će parirati sa protivnicima iz cijele Europe.

Najnapetij gejm je bio protiv poznatog tima Origen u kojem su igrali neki od najpoznatijih lica LoL scene. To im je ujedno bio i najveći izazov na turniru.
Naravno kako KlikTech to obično i radi – ostvarili su apsolutnu dominaciju nad Origenom te ga pobjedili u grupnoj fazi i time si osigurali prolazak u daljnje faze natjecanja.

Nažalost u četvrtini finala su izgubili protiv MAD Lions-a te tako i završili svoju avanturu na European Mastersu završeći na 6. mjestu tablice.

KlikTech

KlikTech – Esport tim koji je bio prva dominantna sila domaće League of Legends scene, tim koji je ostao neporažen na balkanu, a koji je i pored visokih očekivanja uspio iznenaditi ljude svojim uspjehom.

Tim čiji su igrači pokazali svoje vještine u najvećim ligama u europi pa i tako ostali zapamćeni sve do danas.

Zapratite nas!
Facebook Pagelike Widget
Newsletter
Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...