Steam Deck – Valve kreće u borbu sa konzolama

Steam Deck nam se čini kao još jedan pokušaj pravljenja prijenosne platforme poput PSP-a i Nintendo Switch-a – no hoće li uspjeti u tome ?

Steam Deck

Steam Deck je malo prijenosno računalo dovoljno jako da pokrene cijelu Steam biblioteku igrica na vašim dlanovima.

Isprva dolazile su vijesti kako Valve počinje raditi nekakav prijenosni uređaj koji je prvotno nazvan “StemPal” i njegovo kodno ime Neptun.
To su tada bile glasine za koje tek sada možemo potvrditi da su bile istinite!

Na prvi pogled Steam Deck izgleda poput Nintendo Switcha , a nije ni daleko od starog PSP-a – mali prijenosni uređaj koji je u isto vrijeme i moćan i kompaktan.
To je uređaj koji će imati nešto modificiranu verziju već poznatog SteamOS-a , sučelje nalik na konzolu i 7 inča LCD ekran.

Steam Deck će se moći spojiti na televizor ili monitor putem USB C priključka isto kao i njegov rival Nintendo Switch.
Ova funkcija omogućava da Steam Deck koristite kao i računalo s obzirom da možete staviti na njega i bilo koji drugi operativni sustav.

Datum Izlaska, Cijena i ostalo

Steam Deck izlazi u prosincu 2021. sa početnom cijenom od 419€ (iliti oko 3000kn) za osnovni model od 64GB memorije i torbicom.

Onu malo jaču opciju pronaći ćete za nešto višu cijenu od 549€ (iliti oko 4000kn) za jači model sa 256 NVMe SSD-om za naravno brže učitavanje i skladištenje igara.

Te ima i ona bolja od bolje opcije koja je i ujedno najskuplja – 679€ (iliti oko 5000kn) za najjači model sa čak 512 GB NVMe SSD-om i profinjenom staklenom torbicom.

Ukoliko želite napraviti preorder Steam Deck konzole to možete napraviti putem linka – STEAM DECK PREORDER

Zapratite nas!
Facebook Pagelike Widget
Newsletter
Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...