Vlasnici Serijala GTA Su Kupili Srpski Studio Nordeus

Američka firma Take-Two Interactive su jučer kupili sprski studio Nordeus za 225 milijuna dolara.
Nordeus je najpoznatiji proizvođač mobilnih igara u Srbiji, proslavili su se mobilnim hitom Top Eleven ( menađerska simulacija nogometa).

Take-Two je vlasništvo nad Nordeusom i Top Elevenom platio 225 milijuna američkih dolara – u gotovini. No, srpski će developeri dobiti još 153 milijuna dolara ako njihova igra nastaviti nizati uspjehe.

Do sada je Top Eleven prikupio 240 milijuna registriranih igrača, a u Nordeusu se nadaju da će se uz partnerstvo s tvrtkom Take-Two probiti i na američko tržište gdje baš i nemaju mnogo igrača.

Oko ovog posla su pregovarali još od 2020., evo što kaže predsjednik Nordeusa, Branko Milutinović:

Imamo jako puno posla za napraviti. Radili smo najbolje što znamo, i sa edukacijske strane i općenito za ekosustav. Kad pogledam unazad deset godina ovdje nije postojalo ništa vezano uz gaming, mi smo bili jedini start-up vezan uz igre. Danas imamo 150 kompanija koje proizvode videoigre u Srbiji, uključujući i neke jako uspješne. Mi smo prije nekoliko mjeseci pokrenuli zakladu u koju ćemo uložiti tri milijuna dolara kako bismo unaprijedili obrazovanje u ovoj zemlji. Tako da djeca ubuduće imaju veće šanse za globalni uspjeh iz Srbije nego što smo mi imali.

 

Zapratite nas!
Facebook Pagelike Widget
Newsletter
Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...